Kucherov noterad för poäng i Senators 4-2-seger över Lightning

0 kommentarer

Ottawa Senators besegrade Tampa Bay Lightning med 4-2 på måndagskvällen och gav Lightning deras andra raka förlust. Två mål från Mathieu Joseph i en Ottawa Senators Tröjor och utmärkt målvaktsspel från Anton Forsberg gav Senators segern, medan Lightnings potenta offensiv, inklusive Nikita Kucherov i sin 700:e NHL-match, kämpade för att hitta sin rytm.

Ottawa, som för närvarande ligger i botten av Atlantic Division, utnyttjade sin tidiga ledning, kontrollerade den första perioden och bankade på Andrei Vasilevskiy. Tim Stützle öppnade målskyttet för Senators och strax därefter gjorde Joseph det första målet i spel 2 mot 1. Lightning, som hade tagit en tidig ledning, var tömda på energi och hade svårt att svara och skapa offensiva chanser.

Joseph, en före detta Tampa Bay-spelare, gjorde ytterligare ett mål i den andra perioden och visade att han var väl förtrogen med Lightnings spelidé. Anton Forsberg var utmärkt i Senators mål och gjorde flera viktiga räddningar, bland annat en handskblockering på ett skott från Steven Stamkos. Anmärkningsvärt nog lyckades Lightnings topprankade power play inte göra några mål, vilket ytterligare motverkade deras försök att avgöra matchen.

Trots Lightnings sena tredje period kunde Mitchell Chaffee och Brayden Point inte göra två mål, medan ett returmål från Billiga Ishockey Tröjor Vladimir Tarasenko förseglade segern för Senators. Kucherov förblev mållös trots att han spelade i ett landmärkesspel och lyfte fram senatorernas effektiva defensiva strategi.

Lightnings kamp har väckt frågor om deras senaste form och konsistens. Även om de fortfarande har wildcard-platsen för förstaplatsen i Eastern Conference, kan deras oförmåga att omvandla målchanser och spela effektivt försvar mot lägre rankade lag vara ett bekymmer.

Senators kommer från en överraskande seger mot Lightning, och även om Lightning fortfarande är favoriter till att ta sig till slutspelet, har deras senaste kamp krävt att de tar itu med sina svagheter och återfår sin offensiva eldkraft. Senators, å andra sidan, kommer att bygga vidare på det momentumet och fortsätta att överraska sina motståndare.