De senaste värvningarna bådar gott för David Pasternak

0 kommentarer

Pastrnak står på tur för att dra nytta av att saker och ting faller på plats för andra gången. Han är ett år borta från obegränsad fri byrå och står i kö för en rejäl höjning på $6,67 M AAV han har på sitt nuvarande avtal.

Hur stor en ökning det kommer att bli återstår att se, men även om det inte spelas några spel just nu, trendar det verkligen i en uppåtgående riktning.

För bara några månader sedan verkade Artemi Panarins sjuåriga kontrakt med ett tak på $11,643 miljoner som en outlier som skulle vara ouppnåelig. De flesta av de största kontrakten i ligan den kommande säsongen är för centers med veteranförsvarare och ett par målvakter också där uppe.

Men för det mesta är ytter inte riktigt med i mixen. Bortsett från Panarin är Mitch Marner och Patrick Kane de enda andra två yttrarna i topp-15 när det gäller målträff för nästa säsong.

Men saker och ting har börjat förändras på den fronten. Johnny Gaudreau landade precis 9,75 miljoner dollar på ett sjuårigt avtal från Columbus. Hans tidigare lagkamrat Matthew Tkachuk fick $9,5 miljoner per säsong under åtta år av ett sign-and-trade kontrakt för att bära billiga florida panters tröjor.

Samtidigt fick en av spelarna han byttes mot, Jonathan Huberdeau, en $10,5M AAV för åtta säsonger i Calgary. Helt plötsligt, istället för att det är en sällsynthet att en ytter får ett high-end kontrakt, blir det mer vanligt. Det är goda nyheter för Pastrnak när det kommer till att arbeta på hans nästa affär.Smutsavvisande jersey

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *